Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Δημιουργία νέας αποικίας

Πρώτα απ'όλα αν δείτε κενή θέση με μάρμαρο, μην το σκεφτείτε ούτε στιγμή. Αποικίστε αμέσως το σημείο. Το μάρμαρο είναι με διαφορά η σημαντικότερη πρώτη ύλη, καθώς χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα κτήρια και κυρίως στο δημαρχείο, στην ταβέρνα και τα μουσεία, που σας αυξάνουν τον πληθυσμό και σας κάνουν μεγάλους εισοδηματίες! Γι'αυτό και η τιμή του στην αγορά είναι πολύ υψηλότερη από τις άλλες πρώτες ύλες.

Μόλις δημιουργείσετε την αποικία φτιάξτε λιμάνι και στείλτε όσα υλικά χωράει η αποθήκη της-είναι λίγα άλλωστε.
Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε αν αν είναι η 4η ή 5η πόλη που φτιάχνετε, είναι η τεράστια διαφθορά που θα έχει η νέα αποικία. Για 5η πόλη, η διαφθορά της θα είναι 80%, που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της δεν αυξάνει με τίποτα! Με 3ο επίπεδο ταβέρνας και τους 40 πρώτους κατοίκους, ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού είναι μόλις ένας κάτοικος ανά ώρα...
Άρα πρέπει αμέσως να κατασκευάσετε την κατοικία του Κυβερνήτη, η οποία θα δώσει μια μικρή ανάσα στη νέα πόλη. Στη συνέχεια αναβαθμίστε την αποθήκη εμπορευμάτων στο επίπεδο 4 ώστε να χωρέσει τα υλικά για το 2ο επίπεδο της κατοικίας του Κυβερνήτη. Μέχρι τότε μην ασχοληθείτε ΚΑΘΟΛΟΥ με την αναβάθμιση του δημαρχείου και της ταβέρνας. Είναι χαμένος χρόνος,διότι ο πληθυσμός σας δε θα αυξηθεί καθόλου λόγω διαφθοράς.
Μετά από αυτή την απαραίτητη αναβάθμιση ο πληθυσμός θα αρχίσει να αυξάνεται πολύ πιο γρήγορα και πλέον έχει νόημα η αναβάθμιση του δημαρχείου. Το 3ο επίπεδο του Κυβερνήτη κοστίζει αρκετά παραπάνω, αλλά αξίζει σε σχέση με την οικονομία που θα κάνετε σε αναβαθμίσεις στην ταβέρνα, στο κρασί που θα ξοδεύετε και με την αύξηση της παραγωγής.
Με αυτά τα βήματα η πόλη σας θα αναπτυχθεί πολύ γρήγορα και σε λίγες μέρες θα μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: