Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πιάνει Λιμάνι ο Φέισα

Ένα βήμα πριν την απόκτηση του Λιούμπομιρ Φέισα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με την Παρτίζαν για την μετακίνηση του 22χρονου άσου στον Πειραιά. Στα 3 εκ. ευρώ η συμφωνία με τους Σέρβους, το ιατρικό "οκ" απομένει για να έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης για τις υπογραφές.
Μεταγραφικός "οργασμός" επικρατεί στο μεγάλο Λιμάνι και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να εντάξει ένα ακόμη παίκτη στο δυναμικό του, μετά τους Χαβίτο, Κοστάνσο και Μαρκάνο.
Ο λόγος για τον Λιούμπομιρ Φέισα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συμφωνήσει πλήρως με τη διοίκηση της Παρτίζαν για την απόκτηση του 22χρονου επιτελικού μέσου και αυτό που απομένει είναι να περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις ο ποδοσφαιριστής προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του από την Παρτίζαν και τη Σερβία, στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο Φέισα θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι του σερβικού ποδοσφαίρου και το κόστος της μεταγραφής του στους Πειραιώτες θα φτάσει στα 3 εκ. ευρώ.


Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, σε πιο ελεύθερο ρόλο δίπλα στον κλασικό κόφτη της ομάδας. Ξεχωρίζει για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του χωρίς πάντως να υστερεί σε τεχνική κατάρτιση. Μάλιστα, ο Φέισα έχει μπει στο "μικροσκόπιο" εδώ και περίπου δύο χρόνια, με τον τραυματισμό του την περυσινή σεζόν (τον άφησε εκτός δράσης για περίπου 10 μήνες) να μην αποθαρρύνει τους Πειραιώτες, αφού είδαν τον 22χρονο χαφ να επιστρέφει δριμύτερος στα τελευταία παιχνίδια του σερβικού πρωταθλήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, άνθρωπος του Ολυμπιακού βρίσκεται στη γειτονική χώρα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παρτίζαν, Ντράγκαν Τζούριτς, και να "καπαρώσει" τον παίκτη, και είναι πολύ πιθανό ο απεσταλμένος των πρωταθλητών Ελλάδας στο Βελιγράδι να είναι ο τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης σε μεταγραφικά θέματα, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

"Κλεισμένη" η μεταγραφή σύμφωνα με τον μάνατζερ του Φέισα, Νίκολα Ντάμιανατς

"Ο Λιούμπο θα πρέπει να θεωρείται ήδη παίκτης του Ολυμπιακού. Έχουμε συμφωνήσει σε όλα με την ελληνική ομάδα εδώ και δέκα ημέρες περίπου.

Όπως είναι φυσικό λόγω του τραυματισμού του πελάτη μου που τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, ο Ολυμπιακός θέλει να εξασφαλίσει την επένδυσή του και για αυτό μας έχει ζητήσει τον πλήρη ιατρικό φάκελο του Λιούμπο", τόνισε στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" ο ατζέντης του Φέισα, Νίκολα Ντάμιανατς, και πρόσθεσε:

"Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο να ταξιδέψει ο παίκτης στην Αθήνα για εξετάσεις ή να έρθει εδώ κάποιος γιατρός του Ολυμπιακού.

Και με την Παρτίζαν υπάρχει απόλυτη συμφωνία στο οικονομικό και το μόνο που απομένει είναι να τελειώσει και τυπικά το θέμα με το ιατρικό σκανάρισμα που κάνει ο Ολυμπιακός για να πέσουν οι υπογραφές".

Τα σέρβικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο 22χρονος άσος αναμένεται μέχρι την Τρίτη στην Ελλάδα για να βάλει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον ελληνικό Τύπο να αναφέρει πως δεν έχει ακόμα καθοριστεί η διάρκεια του συμβολαίου, ενώ ίσως να τεθεί και θέμα δανεισμού με οψιόν αγοράς, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε ο Λιούμπομιρ Φέισα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Το who is who του Φέισα

Ο Φέισα ξεκίνησε την καριέρα του στην άσημη Χάιντουκ Κούλα όπου μέσα σε δύο χρόνια είχε 58 συμμετοχές και 2 γκολ. Από εκεί προσέλκυσε το ενδιαφέρον των "ασπρόμαυρων" του Βελιγραδίου που για να τον αποκτήσουν δαπάνησαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αρκετά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Σερβίας.

Στην Παρτίζαν πήρε αμέσως φανέλα βασικού και τα δύο πρώτα χρόνια είχε 67 εμφανίσεις και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις εκτοξεύοντας την τιμή του στο μεταγραφικό παζάρι και "ανάγκασε" ομάδες από την Γερμανία και την Ιταλία να ασχοληθούν με την περίπτωση του.

Ωστόσο, κατά την περσινή περίοδο ήταν άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε σχεδόν όλη τη χρονιά εκτός, έχοντας μόνο 3 συμμετοχές.

Ο 22χρονος παίκτης ήταν από τα βασικότερα στελέχη της εθνικής Σερβίας U21 ενώ με την "μεγάλη" εθνική έχει δύο συμμετοχές. Το ντεμπούτο του ήταν εναντίον του Καζακστάν στις 24/11/07 όταν ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής τον πέρασε στο γήπεδο σαν αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: