Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Για να δούμε...

Η Πορτουγκέζα είπε το μεγάλο "ναι"...
Τα ευχάριστα πάντως νέα από το... μέτωπο Ντιόγκο ήρθαν πρώτα από τη Βραζιλία, καθώς τα ΜΜΕ στη "χώρα της σάμπας" μετέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) πως Ολυμπιακός και Πορτουγκέζα βρήκαν τελικά τη "χρυσή τομή" με ένα ποσό κοντά στα 10 εκ.ευρώ, με τον βραζιλιάνικο σύλλογο να αποδέχεται την "ερυθρόλευκη" πρόταση και τον παίκτη να ετοιμάζει ήδη... βαλίτσες για Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Πορτουγκέζα ξεκαθάρισε πως θα συναντηθεί με τον δικηγόρο του Ντιόγκο για να υπογράψει την αποδέσμευσή του από την ομάδα, με τον μάνατζέρ του να προσθέτει πως η διοίκηση της Πορτουγκέζα επιβεβαιώνει ότι έχει δεχθεί πρόταση από τον Ολυμπιακό, χωρίς να έχουν πέσει ακόμα οι υπογραφές. Και μόνο πάντως το γεγονός πως η Πορτουγκέζα πήρε... απόφαση να πουλήσει τον παίκτη για να ενισχύσει το ταλαιπωρημένο οικονονομικά ταμείο της, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας εξαιρετικά θετικός οιωνός, με την ελληνική ομάδα να μοιάζει αυτή τη φορά ως το απόλυτο φαβορί για να κάνει δικό της τον παίκτη. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, ο Ντιόγκο αποτελεί το βαρόμερο των εξελίξεων, καθώς σε περίπτωση που γίνει τελικά το deal (όπως όλες οι ενδείξεις πλέον συνηγορούν), τότε οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν δυναμική ρελάνς και προχωρούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την πραγματοποίηση των δύο τελευταίων μεταγραφών.
Ο Βραζιλιάνος καθορίζει τις επόμενες κινήσεις...
Για τη θέση του επιθετικού, ο Τζιμπούρ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί (παρότι δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη κρούση στον Πανιώνιο), με τις πιθανότητες υπέρ του να είναι πλέον σαφώς περισσότερες από τη στιγμή που ο έτερος σοβαρός υποψήφιος για τη θέση του φορ, Εντού, τραυματίστηκε σε φιλικό της Μπέτις με την Έλτσε και θα μείνει για ένα μήνα εκτός δράσης. Όσον αφορά στο θέμα του αμυντικού μέσου, το όνομα του Αλμπέλδα φαίνεται πως έχει ξαναπέσει στο τραπέζι (είχε ακουστεί και πριν από 3-4 εβδομάδες, πολύ πριν από την απόκτηση του Ντουντού), με τον παίκτη να πληροί όλες τις προδιαγραφές για να καλύψει τη θέση αλλά να είναι και περιζήτητος, κάτι που σημαίνει πως μόνο εύκολη δεν θα είναι η περίπτωσή του. Αυτό πάντως που προέχει για τους διοικούντες, όπως μαρτυρούν οι κινήσεις τους, είναι να τελειώσουν πρώτα με την περίπτωση του Ντιόγκο και μετά να μπουν γερά για τις άλλες δύο μεταγραφές. Το αν θα δικαιωθούν ή όχι για αυτή την επιλογή τους, ο πιο αξιόπιστος (και αμείλικτος) κριτής είναι ο χρόνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: