Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Βασικές συμβουλες από τον αρχηγό paulo74...

Λεηλασίες και ανάπτυξη

* Κρατήστε 5 μικρά πλοίο στο λιμάνι κάθε πόλης (έτσι για κάθε λεηλασία ο εισβολέας θα πρέπει να κάνει πρώτα αποκλεισμό πράγμα χρονοβόρο και οικονομικά ασύμφορο. Αν σας κάνουν αποκλεισμό με λίγα πλοία σκοτώστε τα εάν έχετε στόλο σε άλλη πόλη, εάν έρθουν με πολλά απλά αγνοήστε τα μέχρι να τελειώσει ο αποκλεισμός.
* Να έχετε τα τοίχοι της πόλης στο επίπεδο του δημαρχείου. Με 30 – 40 φάλαγγες μέσα στην πόλη ο εχθρός θα πρέπει να στείλει υπεράριθμο στρατό, πράγμα που κοστίζει χρυσά. Εάν σας επιτεθεί με πολύ στρατό απλά πηγαίνετε το στρατό σας μία βόλτα στο νησί ή σε κάποια άλλη πόλη στη διάρκεια της λεηλασίας ώστε να μην χάσετε ούτε ένα φαντάρο.
* Μην έχετε εκατομμύρια χρυσά ελεύθερα, κάντε τα υλικά ή εμπορικά πλοία. Έτσι ο εχθρός δεν θα βγάλει καν το κόστος της επιχείρησης.
* Να γκρεμίζετε το λιμάνι ή να το πηγαίνετε επίπεδο 1 στη διάρκεια της λεηλασίας. Λιμάνια επιπέδων 10-11 είναι η χαρά του πειρατή.
* Κρατάτε μετρικούς προτείνω 15 κατασκόπους στην άμυνα ώστε ο εχθρός να έχει μικρές πιθανότητες να δει την φρουρά σας και ή να έρθει στα τυφλά ή να χάσει μετρικούς κατασκόπους μέχρι να το καταφέρει.
* όταν σας κάνουν επίθεση με 4-5 φανταρία μεταφέρετε στρατό από άλλη πόλη και σκοτώστε. Αν δεν προβαίνετε κάντε 2-3 φαντάρους στην πόλη με το bonus άμυνας ο εχθρός θα έχει περισσότερες απώλειες. Αν σας επιτεθούνε με πολύ στρατό απλά πάρετε το στρατό σας αλλού και ρίξτε τα λιμάνια!

Έτσι ο εχθρός έχει να αντιμετωπίσει:
Κόστος αποκλεισμού & μετακίνησης πλοίων
Κόστος κατασκόπων που υπάρχει πιθανότητα να πιαστούν
Κόστος μετακίνησης στρατού
Ώρες μέχρι να τα κάνει όλα αυτά

και όλα αυτά για να κερδίσει μερικές χιλιάδες χρυσά που δεν καλύπτουν το κόστος της επιχείρησης και 60-200 πρώτες ύλες!

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ξαναέρθει μετά από 2-3 φορές που θα κάνει αυτό το πράγμα. Η τυχαία λεηλασία γίνετε για να πάρουμε πόρους όχι για να μπούμε μέσα!

* Αν έχετε 0 στρατιωτικό σκορ και μεγάλα λιμάνια μην γκρινιάζετε μετά ότι σας λεηλατούν. Μόνοι σας κάνατε την πόλη σας φάρμα. Μην κρύβεστε πίσω από συμμαχίες και νομίζετε ότι είστε ασφαλείς, μπορεί μία μεγάλη συμμαχία να αποθαρρύνει κάποιους αλλά πολλοί απλά δεν θα δώσουν μεγάλη σημασία εάν δεν έχετε καθόλου στρατό. Καμία συμμαχία που σκέφτεται το συμφέρον της δεν θα μπει σε πόλεμο επειδή ένα μέλος με 0 στρατιωτικό γκρινιάζει.

Τώρα μπορεί να πέσετε σε κάποιον προβληματικό που τα κάνει όλα αυτά ακόμα και με προσωπικό κόστος συνεχίζει (μου έχουν τύχει πολλοί τέτοιοι). Απλά αγνοήστε τον, όταν ανοίγουν τα λιμάνια κάντε τις μεταφορές σας και το εμπόριο από την πόλη που δεν είναι αποκλεισμένη. όταν σας κλείνουν τις πόλεις πάντα να αποσύρετε ότι προσφορές έχετε στα κτήρια συναλλαγών.! Στη μόνη περίπτωση που είναι χρήσιμη η συμμαχία είναι αυτοί οι προβληματικοί παίκτες που ενώ δεν κερδίζουν τίποτα σας κρατάνε τα λιμάνια 24 ώρες κλειστά. Εκεί ζητήστε από κάποιον σύμμαχο ή φίλο να του βυθίσει τα πλοία όταν σας έχει αποκλεισμένο και το πρόβλημα λύθηκε (στην περίπτωση που δεν έχετε στόλο να αντιμετωπίσετε έναν από τους αποκλεισμούς)

Η αντεπίθεση σε κάποιον που σας λεηλάτησε 99% είναι ασύμφορη. Τα απειλητικά μηνύματα επίσης δεν έχουν κανένα βάρος ούτε θα βγάλετε τίποτα εκτός ίσως από το να σας κάνει και μερικές επιθέσεις ακόμα. Αν θίχτηκαν τα ανθρωπάκια σας και κάνετε στρατό και στόλο για να επιτεθείτε σε κάποιον που σας λεηλάτησε σκεφτείτε ότι θα έχει κάνει τα παραπάνω και πρακτικά πάλι εσείς θα είστε ο χαμένος. Νίκη δεν είναι να μπει κάποιος στην πόλη και να πάρει 60 ξύλα, νίκη είναι εάν το ποσό την λεηλασίας είναι πολύ μεγαλύτερο από τον χρόνο που επενδύθηκε μαζί με το κόστος της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: