Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Οδηγός για έσοδα και έξοδα πόλης

Για κάθε πολίτη κερδίζεις και 4 ανά ώρα
-> αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερους πολίτες εάν θέλεις να κερδίζεις περισσότερο (Αποκτάς περισσότερους πολίτες όταν αυξάνεις την Συνολική Ικανοποίηση της πόλης. Για την αύξηση της Συνολικής Ικανοποίησης πρέπει να χτίσεις Ταβέρνα ή Μουσείο)

Κάθε επιστήμονας σου κοστίζει 12 ανά ώρα – εάν ερευνήσεις την "Υδατόπτωση Επιστολών" το κόστος συντήρησης για κάθε επιστήμονα θα μειωθεί κατά 1 χρυσό ανά ώρα (Για να είμαστε ακριβείς ο κάθε επιστήμονας κοστίζει 8 χρυσά, αλλά θυσιάζεις και έναν πολίτη που πληρώνει φόρο για να τον κάνεις επιστήμονα οπότε κερδίζεις και 4 χρυσά λιγότερο -> τελικά λοιπόν τα έξοδα για κάθε επιστήμονα είναι 12 χρυσά ανά ώρα, και μετά την έρευνα γίνονται 11)

Κάθε εργάτης σου κοστίζει 4 ανά ώρα (Ο λόγος είναι ότι θυσιάζεις έναν πολίτη που πληρώνει φόρο για να τον κάνεις εργάτη οπότε κερδίζεις και 4 χρυσά λιγότερο)

Κάθε στρατιωτική μονάδα σου κοστίζει ανά ώρα - το πόσο χρυσό την ώρα εξαρτάται από το είδος της στρατιωτικής μονάδας. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στους Στρατώνες ή στη βοήθεια "FAQ – Πολεμικά Σκάφη και Μάχη".

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*: Το κόστος συντήρησης των μονάδων σου διαιρείται ανάμεσα σε όλες σου τις πόλεις – αναλογικά με τον μέγεθος του Δημαρχείου/πληθυσμού. Το βασικό για εσένα είναι το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα -> τα οικονομικά αποτελέσματα μπορείς να τα δεις πατώντας το εικονίδιο με το χρυσό που βρίσκεται πάνω αριστερά στο παιχνίδι.

------------------------------------------------

Επεξήγηση του πώς να υπολογίζονται τα έσοδα της πόλης (μπαίνεις στο Δημαρχείο):

Έσοδα ανά ώρα: ( ελεύθεροι πολίτες (Σημαντικό! Ελεύθεροι πολίτες ΜΟΝΟ και όχι όλοκληρος ο πληθυσμός της πόλης) * 4 ) - ( επιστήμονες * 8 )

Παράδειγμα:
Πληθυσμός: 1616 / 1617 (άσχετο με το οικονομικό αποτέλεσμα)
Ελεύθεροι πολίτες: 960
Εργατές στο πριονιστήριο: 265 (άσχετο με το οικονομικό αποτέλεσμα)
Εργάτες στο λατομείο/ορυχείο/αμπελώνα: 302 (άσχετο με το οικονομικό αποτέλεσμα)
Επιστήμονες: 89

(960 * 4) - (89 * 8 ) = 3840 - 712 = 3128 εισόδημα
(Το οικονομικό αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει κατά 1-2 χρυσά λόγω μη ακέραιου αριθμού πολιτών, δηλαδή αν ο ρυθμός ανάπτυξης της πόλης σου είναι 1 πολίτης ανά ώρα, στο μισάωρο πάνω θα έχεις μισό πολίτη και άρα 2 χρυσά εισόδημα ακόμα, τα οποία όμως εσύ δεν υπολογίζεις γιατί δεν βλέπεις τον «μισό πολίτη» καθώς οι αριθμοί στο παιχνίδι είναι ακέραιοι)

Έξοδα ανά ώρα: Εδώ μπορείς να δεις το συνολικό κόστος συντήρησης της πόλης (μην ξεχνάς: Tο κόστος συντήρησης διαιρείται ανάμεσα σε όλες σου τις πόλεις)

Αποτέλεσμα: "έσοδα ανά ώρα" μείον "έξοδα ανά ώρα" => το αποτέλεσμα δείχνει πόσο χρυσό κερδίζεις ή χάνεις από τη συγκεκριμένη πόλη ανά ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: